Meditatia mindfulness a fost dezvoltata pentru a ne ajuta sa plasam atentia pe deplin in momentul prezent. Ea nu are accent pe spiritualitate; singurul scop este acela de a aduce atentia in momentul prezent. Care sunt beneficiile acestei meditatii? Cand devenim pe deplin prezenti, ne putem vedea propriile gandurile ca fiind separate de noi, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa interactionam cu fiecare dintre ele. A urmari gandurile negative, care vin si pleaca fara a ne afecta, este unul dintre principiile fundamentale ale meditatiei mindfulness.
Pur si simplu, iubesc meditatia mindfulness pentru ca poti beneficia de ea oricand doresti. Fie ca speli vasele, faci dus sau faci o plimbare prin parc, poti aduce relaxare in viata ta prin simplu fapt ca devii prezent in actiunile tale.
Mai jos ti-am lasat cateva exemple pe care le poti incerca astazi, chiar daca esti la birou.
1. Savureaza ce mananci
In timpul mesei, devino complet atent asupra primelor 3 guri de mancare pe care le iei. Focuseaza-te complet asupra mirosului, texturii si a gustului. Savureaza momentul.
2. Opreste-te si observa
Alege un moment in fiecare zi si opreste-te din ceea ce faci, iar apoi incepe sa urmaresti ce se intampla in jurul tau lasand la o parte orice critica sau judecata asupra a ceea ce se intampla. Doar observa.
Wherever you go, there you are. – Jon Kabat-Zinn
3. Respira
Ramai pentru 10 minute in fiecare zi singur intr-o camera si incepe sa aduci atentia asupra respiratie. Focuseaza-te pe miscarea corpului din timpul respiratiei si a felului in care se simte.
4. Vizualizeaza gandurile
Goleste-ti mintea prin vizualizarea propriilor ganduri ca si cand ar fi niste obiecte. Ia gandul, pune-l in fata ta si doar observa-l, fara a-l critica. Cand ai petrecut destul timp cu un gand, lasa-l sa plece si reintoarce-te cu atentia asupra respiratie, lasand urmatorul gand sa apara.
Daca ti-a placut articolul meu, nu uita sa te inscrii la newsletter.
Follow me on instagram and facebook.
love and light,
Alexandra